Veterinaire zorg aan huis

Geen stress meer voor uw hond of kat in de auto naar de dierenarts. De dierenarts komt gewoon langs aan huis waar het dier in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven.

  • Consult aan huis

In de bus beschik ik over een uitgebreide apotheek aan medicijnen en middelen voor uw huisdier.

  • Vaccineren van uw huisdier, nest-entingen en chippen

Een jaarlijkse afspraak voor de vaccinatie is meer dan de vaccinatie alleen, het is tevens een gezondheidscontrole van uw dier. Er worden geen extra kosten gerekend voor nageltjes knippen, anaalklieren legen en oren schoonmaken.

  • Operaties

Ook voor castraties, sterilisaties en andere kleine chirurgische ingrepen kom ik aan huis. Uw huisdier kan in de huiskamer onder narcose worden gebracht. De operatie vindt vervolgens plaats in de bus, waar ik een op maat gemaakte operatie tafel heb, goede verlichting, en voldoende maatregelen neem om de steriliteit te garanderen. Uw dier ligt altijd op een warmtematje en indien nodig kan ik zuurstof toedienen. In de winter gaat natuurlijk ook de kachel aan. Na de ingreep breng ik uw dier weer naar binnen en blijf ik erbij totdat hij/zij weer wakker is.

  • TNR

Mijn mobiele praktijk verleent zich uitstekend voor TNR projecten. TNR (trap, neuter and return) is noodzakelijk om de populatie zwerfkatten in Nederland terug te dringen. In samenwerking met Dierenbescherming en dierenasiel, campings of particulieren op boerderijen worden de zwerfkatten gevangen met vangkooien, ik verdoof ze ter plekke door de kooi heen en castreer de katten in mijn bus. Daarna moeten ze nog 24 uur vastgehouden worden in een bench of schuur waarna ze weer vrij gelaten worden.

  • Gebitsreinigingen

Bij hond en kat. Ik doe geen gebitsbehandelingen bij konijnen en knaagdieren.

  • Bloed- urine- en feces- onderzoek

Bij parasitologisch en urineonderzoek heeft u direct of dezelfde dag de uitslag. Bloed- en histologisch onderzoek besteed ik uit en heeft u binnen enkele werkdagen de uitslag. De meeste bloeduitslagen zijn binnen 1 werkdag bekent. Meestal maken we gebruik van het laboratorium IDEXX voor een betrouwbare uitslag.

  • Progesteronbepaling via het ziekenhuis, hiermee heb je de meest betrouwbare uitslag.

Wilt u uw hond laten dekken maar de reu woont ver weg? Dan wil je graag het juiste dektijdstip bepalen. Gemiddeld zijn er 3 bloedafnames nodig ten tijde van de loopsheid om de dekdatum te bepalen. Bij u thuis neem ik bloed af van uw hond, u krijgt vervolgens het buisje met bloed en bijbehorend formulier, deze kunt u inleveren bij het ziekenhuis en dezelfde dag hebben we de uitslag binnen. Wist u dat de progesteronbepaling via het ziekenhuis het meest betrouwbaar is?

 

  • Euthanasie

Afscheid nemen van uw geliefde dier is vaak zwaar. Wanneer hij/zij ingeslapen moet worden neem ik geruim de tijd en indien gewenst, kan ik ook het vervoer naar het dierencrematorium “De Grebbehof” verzorgen.

———————————————————————————————————-

Ik beschik NIET over een röntgen- apparaat, mocht het tijdens een consult toch blijken dat dergelijke diagnostiek noodzakelijk is kan ik u in overleg doorsturen naar een praktijk in de omgeving.

Het maken van een (dracht) echo is sindskort wel mogelijk.

 

Diverse operaties;

Sterilisatie poes

 

Castratie reu