Veterinaire zorg aan huis

Geen stress meer voor uw hond of kat in de auto naar de dierenarts. De dierenarts komt gewoon langs aan huis waar het dier in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven.

  • Consult aan huis

In de bus beschik ik over een uitgebreide apotheek aan medicijnen en middelen voor uw huisdier.

  • Vaccineren van uw huisdier, nest-entingen en chippen

Een jaarlijkse afspraak voor de vaccinatie is meer dan de vaccinatie alleen, het is tevens een gezondheidscontrole van uw dier.

  • Operaties

Ook voor castraties, sterilisaties en andere kleine chirurgische ingrepen kom ik aan huis. Uw huisdier kan in de huiskamer onder narcose worden gebracht. De operatie vindt vervolgens plaats in de bus, waar ik een op maat gemaakte operatie tafel heb, goede verlichting, en voldoende maatregelen neem om de steriliteit te garanderen. Uw dier ligt altijd op een warmtematje en indien nodig kan ik zuurstof toedienen. In de winter gaat natuurlijk ook de kachel aan. Na de ingreep breng ik uw dier weer naar binnen en blijf ik erbij totdat hij/zij weer wakker is.

  • Gebitsreinigingen

Bij hond en kat. Ik doe geen gebitsbehandelingen bij konijnen en knaagdieren.

  • Bloed- urine- en feces- onderzoek

Bij parasitologisch en urineonderzoek heeft u direct of dezelfde dag de uitslag. Bloed- en histologisch onderzoek besteed ik uit en heeft u binnen enkele werkdagen de uitslag.

  • Euthanasie

Afscheid nemen van uw geliefde dier is vaak zwaar. Wanneer hij/zij ingeslapen moet worden neem ik geruim de tijd en indien gewenst, kan ik ook het vervoer naar het dierencrematorium “De Grebbehof” verzorgen.

———————————————————————————————————-

Ik beschik NIET over een röntgen- of echo-apparaat, mocht het tijdens een consult toch blijken dat dergelijke diagnostiek noodzakelijk is kan ik u in overleg doorsturen naar een praktijk in de omgeving.

Het maken van een dracht echo aan huis is sindskort wel mogelijk.

 

Diverse operaties;

Sterilisatie poes

 

Castratie reu