Veterinaire zorg aan huis

Geen stress meer voor uw hond of kat in de auto naar de dierenarts. De dierenarts komt gewoon langs aan huis waar het dier in de mobiele praktijk behandeld kan worden.

  • Consult aan huis

In de bus beschik ik over een uitgebreide apotheek aan medicijnen en middelen voor uw huisdier, een behandeltafel in hoogte verstelbaar, een bankje waar u als eigenaar kan plaats nemen, verwarming in de winter en airco in de zomer.

  • Vaccineren van uw huisdier, nest-entingen en chippen

Een jaarlijkse afspraak voor de vaccinatie is meer dan de vaccinatie alleen, het is tevens een gezondheidscontrole van uw dier. Er worden geen extra kosten gerekend voor nageltjes knippen, anaalklieren legen en oren schoonmaken.

  • Operaties

Ook voor castraties, sterilisaties en andere kleine chirurgische ingrepen kom ik aan huis. De operatie vindt plaats in de bus, waar ik een op maat gemaakte operatie/behandel tafel heb, goede verlichting, en voldoende maatregelen kan nemen om de steriliteit te garanderen. Uw dier ligt altijd op een warmtematje en indien nodig kan ik zuurstof toedienen. Na de ingreep breng ik uw dier weer naar binnen en blijf ik erbij totdat hij/zij weer wakker is.

  • TNR

Mijn mobiele praktijk verleent zich uitstekend voor TNR projecten. TNR (trap, neuter and return) is noodzakelijk om de populatie zwerfkatten in Nederland terug te dringen. In samenwerking met Dierenbescherming en dierenasiel, campings of particulieren op boerderijen worden de zwerfkatten gevangen met vangkooien, ik verdoof ze ter plekke door de kooi heen en castreer de katten in mijn bus. Daarna moeten ze nog 24 uur vastgehouden worden in een bench of schuur waarna ze weer vrij gelaten worden.

  • Gebitsreinigingen

Bij hond en kat.