Marije Guliker – Dierenarts

Hallo, ik ben Marije Guliker. Ik heb mijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht
gevolgd en ben 28 februari 2013 afgestudeerd. Tijdens de studie heb ik mij extra verdiept in de
gebitsbehandelingen bij paarden, door het doen van een extra cursus en meelopen met diverse
paardenartsen die veel paarden aan hun gebit behandelen.

Na mijn afstuderen heb ik in België, Libanon en Roemenië ruime ervaring opgedaan in het castreren
en steriliseren van honden en katten. Het werk in Libanon was een zeer bijzondere ervaring, het
werk wat wij uitvoerden was in opdracht van UNIFIL. Vele zwerfhonden en zwerfkatten heb ik samen
met collega’s gecastreerd. Aansluitend ging ik door naar Roemenië waar ik voor de organisatie
GOZH heb geopereerd. De stichting GOZH maakt zich al jaren sterk voor de honden in
Roemenië. Naast sterilisatie/castratie projecten worden ook geregeld goederen voor zowel mens als
dier naar Roemenië gebracht vanuit Nederland. Als ik de kans krijg ga ik nogmaals met GOZH terug
naar dat mooie land met die lieve mensen. www.GOZH.nl DSC_3229

Vanaf juli 2013 tot en met juli 2015 ben ik ook werkzaam geweest bij de Rijdende Dierendokter in Doetinchem. Met veel plezier werkte ik daar 1 a 2 maal per week. www.rijdendedierendokter.nl

In de tussentijd heb ik mijn eigen mobiele praktijk opgezet.

Er wordt geregeld aan mij gevaagd; “hoe kom je op dit geweldige idee?!” Het idee is niet nieuw, maar wel in de omgeving Ede, Barneveld en Putten.

Het idee ontstond bij mij al vroeg, tijdens de studie. Ik ging geregeld met de paardenarts mee die ook weleens een hond of kat vaccineerde die op de manege rond liep. Ik dacht, die zorg kan uitgebreider voor de gezelschapsdieren. Waarom wel een veearts en paardenarts aan huis en niet een gezelschapsdierenarts? Via internet kwam ik erachter dat er meerdere dierenartsen zijn die op dat idee waren gekomen. Nadat ik  in contact was geweest met de Rijdende Dierendokter in Doetinchem wist ik het zeker. Dit wil ik ook! En omdat ik uit een ondernemende familie kom was de stap snel gemaakt.

In mei 2013 startte ik een eenmanszaak op. Ik begon klein, in mijn peugeot partner, en begon met preventieve zorg voor gezelschapsdieren (vaccinaties e.d. ) en paardengebitsbehandelingen. Maar dit ging echter zo voorspoedig dat ik in maart 2014 mijn ambulance kocht zodat ik meer allround zorg aan huis kon bieden. En zo is de gemeente Ede, Barneveld en Putten een mobiele dierenarts rijker.

 

 Stagiair Para-veterinair

Geregeld komt er een para-veterinair in opleiding zijn/haar stage periode bij deze praktijk doorlopen. U kunt hem/haar dan ook aan de telefoon krijgen of komt samen met de dierenarts op huis visite.

 

Steffie van den Berg – Paraveterinair

Hallo, mijn naam is Steffie van den Berg.

Na het behalen van mijn Havo diploma ben ik in 2014 de opleiding tot paraveterinair aan het Groenhorst College in Barneveld gaan volgen. Het volgen van deze opleiding was erg interessant en daarnaast heb ik ook altijd veel plezier beleefd aan alle praktijklessen op school. Na twee jaar mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en ben ik gaan werken in een grote gemengde dierenartsenpraktijk.

Sinds april 2017 ben ik werkzaam bij Dierenarts Guliker. Het concept van een rijdende dierenarts vind ik erg goed, voor dieren is het minder stressvol en voor eigenaren is het fijn dat we gewoon aan huis langs kunnen komen. Het werk als paraveterinair in een mobiele dierenartsenpraktijk is erg uitdagend en leerzaam, zo leer ik nog elke dag bij.

Steffie is per september 2018 fysiotherapie gaan studeren in Utrecht. Omdat ze het werk zo leuk vind zal ze nog wel op zaterdag en tijdens de vakantieperiode komen werken bij Dierenarts Guliker.

 

Michelle van Veldhuizen – Eigenaresse van Hondenschool Be Brave

Afbeeldingsresultaat voor michelle van veldhuizen

Tijdens drukte springt Michelle bij als assistente. Daarnaast verwijzen we honden met socialisatie- of andere gedragsproblemen door naar haar. Zie voor meer informatie haar website. http://www.hondenschoolbebrave.nl/